Del camp al mercat: el valor de l’agricultura de proximitat

El Pais, 3-9-2013. L’exposició en el Palau Robert de Barcelona i fins el dia 15 de setembre proposa reivindicar el valor de l’agricultura de proximitat. Amb el títol: Del camp al mercat: el valor de l’agricultura de proximitat, es preten que l’espectador participi activament primer fent-se una idea de les estratègies globals de la compres locals i segon participant d’aquestes. En aquest mateix sentit vol alliçonar al lector sobre la necessitat de disposar de sòl per alimentar a la població i de la poca disposició d’aquest sòl a l’agricultura (la superfície considerada necessària per per persona per aconseguir una alimentació vegetal és de 0,57 hectàrees (5.700 m2) any la petjada alimentaria espanyola és de 1,45) ha la qual cosa posa en evidència el deteriorament ecològic. Segons algunes dades de Catalunya a Mercabarna només el 8% dels productes que es venen provenen de la provincia de Barcelona (hortalisses majorment) i en el conjunt metropolità només es produeix anualment l’11% de les hortalisses que es consumeixen; la resta s’importa o bé d’Espanya o bé de fora.  Més aquí.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s